IF Technology haalt meer uit Bitrix24.

‘Onze custom made Bitrix24-tool bespaart ons direct één fte’

Bitrix24 is al meerdere jaren de gebruiksvriendelijke social intranet en CRM-applicatie waar IF Technology naar zocht. Wat miste was de koppeling tussen sales en projectmanagement. De oplossing: een maatwerktraject met MAKE Interactive.

“Door de nieuwe tool benutten we meer saleskansen, kunnen we bestaande klanten beter bedienen en is de werkvreugde toegenomen”, zegt business controller Walid Sharifzada. “En op een organisatie van zestig mensen besparen we direct één fte. De kosten voor het maatwerktraject verdienen we dit jaar al terug.”

Laat Bitrix24 nog beter werken voor jouw organisatie

Bitrix24 is een complete en gebruiksvriendelijke applicatie. Perfect voor organisaties van 5 tot een paar honderd werknemers. Iedere organisatie stelt echter andere eisen aan hun CRM. Wil je veel meer uit Bitrix24 halen en je organisatie erdoor laten groeien? Dan vraagt dat om maatwerk.

Alle informatie op één plek

Walid Sharifzada en Pepijn Wennekers werkten vanuit IF Technology samen met MAKE Interactive (Bitrix Certified Gold Partner) aan hun volledig geïntegreerde custom made Bitrix24-tool. Resultaat: het bedrijf heeft alle lead- en projectinformatie overzichtelijk op één plek. Daar plukt het direct de vruchten van.

Customizable en gebruiksvriendelijk CRM

“Hoeveel leads hebben we? Hoeveel van die leads leiden tot deals? Ik had geen idee, terwijl die kennis voor mij als business controller cruciaal is om te kunnen sturen op groei”, legt Walid uit. “Ik zocht een gebruiksvriendelijk CRM dat helemaal afgestemd kon worden op de wensen van IF Technology. We zijn een projectorganisatie en een goede doorstroom van sales naar projectmanagement is dus cruciaal.”

‘Informatie is macht, die informatie ook delen is kracht’

Pepijn Wennekers is projectmanager bij IF Technology en had vanuit die rol ook de nodige behoeftes: “Ons CRM-systeem was feitelijk een versnippering van allerlei programma’s en zelfgemaakte tools. We konden daarmee niet makkelijk zien welke collega’s met welke klanten, projecten, kansen en offertes bezig waren. En wat daarvan de actieve status was. Hoe drukker het werd, des te minder het overzicht. Dat was onwenselijk.”

Projectadministratie en urenboeking integreren in Bitrix24

Zijn collega Walid vervolgt: “IF Technology is een praktisch ingestelde organisatie. Voor het ontwikkelen van onze maatwerk CRM-tool binnen Bitrix24 zochten we dan ook geen dure consultant die een uitgebreide analyse zou maken en daarmee al de helft van het budget zou opslokken. MAKE Interactive is net zo praktisch ingesteld als wij. Samen met Sander van MAKE hebben we een plan geschreven voor de tool, waarin we ook onze projectadministratie en urenboeking konden integreren.”

Het bottum-op ontwikkelen van een 
CRM

Als je overweegt om een custom made tool binnen Bitrix24 te laten ontwikkelen, is het belangrijk om vooraf goed in kaart te hebben wat de wensen vanuit de organisatie zijn. Hoe zien je processen eruit? En hoe moeten die gestructureerd en georganiseerd worden?

Projectmanager Pepijn: “Vanuit de gebruikerslaag prikkel ik Walid. Wat hebben collega’s nodig om hun werk nog beter te kunnen doen en om onze klanten nog blijer te maken? Die bottom-up aanpak zorgt voor meer betrokkenheid en een beter gebruik van Bitrix24 als CRM.”

Business Controller Walid: “Het actief meedenken en adviseren van Sander tijdens het gehele ontwerp- en ontwikkelproces waardeerde ik enorm. Hij werkt zelf voor een projectorganisatie en snapt daarom precies wat een projectorganisatie als IF Technology nodig heeft.”

Van houtje-touwtje naar een maatwerk CRM-tool

“Met onze custom made CRM-tool hebben we onszelf gedwongen om adminstratief gedisciplineerder en op een hoger niveau te acteren waar het hele bedrijf dan uiteindelijk ook profijt van heeft”, concludeert Pepijn.

“Na een zoektocht van tien jaar, vonden we eindelijk het noodzakelijke instrumentarium om goed sales te kunnen bedrijven en om klanten optimaal te kunnen bedienen. Ik ben echt een Bitrix24-ambassadeur geworden.

Ik stimuleer collega’s om er hun voordeel mee te doen. En om aan te geven wat er nog verbeterd of extra toegevoegd kan worden. De ontwikkelingen binnen Bitrix zie ik al een ongoing proces.”

MAKE snapt precies wat een sales- en projectorganisatie nodig heeft

MAKE Interactive is dedicated Bitrix24 Gold partner en staat in de top 3 van de beste Bitrix-developers. Wij focussen primair op maatwerk binnen Bitrix24. We ontwikkelen modules, passen functies aan, ontwikkelen businessprocessen. Dat doen we wereldwijd voor organisaties van tien tot vijfhonderd medewerkers.

Help jouw organisatie óók naar een hoger niveau

Bitrix24 is een all-in-one platform voor Het Nieuwe Werken: met CRM, Taken, Projecten, Documenten, Messaging en nog veel meer. Kies eenvoudig waar je mee wilt starten. Vervolgens kun je stap voor stap al jouw wensen integreren.