Van Bitrix24 naar self-hosted EXO24

Een customized CRM dat mensen en culturen verbindt

Bij EXO Travel Group werken 950 mensen verspreid over zeventien landen. “Met zoveel kantoren, en met een mix van culturen en nationaliteiten, is het een grote uitdaging om iedereen op één lijn te krijgen wat betreft methodes en processen”, zegt Dan Tilley van EXO Travel.

“Samen met MAKE Interactive (Bitrix Certified Gold Partner) ontwikkelden we een self-hosted CRM dat aan al onze hoge eisen voldoet.”

CRM als onderdeel van online community

EXO Travel besefte dat het meer dan ‘gewoon’ een CRM nodig had, maar juist een systeem als onderdeel van hun online community. Een CRM dat medewerkers uit alle landen verbindt, zowel op het gebied van operationele taken als communicatie. Aan MAKE Interactive het verzoek om hier een oplossing voor te ontwikkelen binnen Bitrix24.

Duizenden variabelen monitoren

Als B2B-reisorganisator stelt EXO Travel pakketten samen voor de reisbranche, in het bijzonder voor reizen in Azië. Bij het samenstellen en organiseren van zo’n reis komen duizenden variabelen kijken. In EXO24, de customized versie van Bitrix24, kan dat hele proces gemonitord worden, van aanvraag tot de reis zelf. EXO Travel is slechts een van de vele multinationals die hun hele workflow baseren op Bitrix24. MAKE Interactive verzorgt voor veel van die partijen de customization.

Realtime inzicht door Bitrix24

In het door EXO Travel beoogde CRM moesten verschillende bestaande én nieuwe bedrijfssystemen geïntegreerd kunnen worden. Bijvoorbeeld een systeem dat gebruikt wordt om KPI’s te meten en te monitoren. “Voorheen managede ieder kantoor die KPI’s op hun eigen manier, zonder consistentie en transparantie”, vertelt Dan Tilley, Systems Project Manager bij EXO Travel. “In Bitrix24 hebben we nu realtime inzicht in alle resultaten, wereldwijd.”

Zo profiteert EXO Travel van hun customized Bitrix24:

  • verhoogde reactiesnelheid op reisaanvragen;
  • beter inzicht in klantcontactmomenten;
  • minder fouten door miscommunicatie als gevolg van een beter georganiseerde werkomgeving;
  • verhoogde klanttevredenheid;
  • groter saamhorigheidsgevoel onder medewerkers, zowel lokaal als globaal;

Nu we Bitrix24 hebben laten customizen naar EXO24, voelen al onze 950 medewerkers zich meer verbonden dan ooit en is het heel eenvoudig geworden om onderling belangrijke informatie te delen

Een allesomvattend CRM

Het eindproduct dat MAKE Interactive voor EXO Travel ontwikkelde, bestaat uit vele gekoppelde modules en integreert een reeks aan configureerbare en aanpasbare bedrijfstools binnen Bitrix24. Dan Tilley is ontzettend blij met het resultaat: “We hebben nu een allesomvattend CRM dat gebruikt wordt door al onze kantoren.”

Help jouw organisatie óók naar een hoger niveau

Bitrix24 is een all-in-one platform voor Het Nieuwe Werken: met CRM, Taken, Projecten, Documenten, Messaging en nog veel meer. Kies eenvoudig waar je mee wilt starten. Vervolgens kun je stap voor stap al je wensen integreren.